Skip to main content
11. september 2023
Representanter fra hele Norden var samlet under konferansen.

Flygerforbundene samlet på Island

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

I forrige uke var de nordiske pilotforbundene samlet på Island, under årets Nordic Pilot Symposium. Et viktig møte, som blant annet vil øke samarbeidet mellom de ulike forbundene, på tvers av landegrenser.

Forrige uke var pilotforbund fra alle de nordiske landene samlet for å diskutere viktige saker for pilotfellesskapet. Samlingen foregikk på Island på onsdag og torsdag, og Norsk Flygerforbund har selvsagt vært representert. 

Samlingen som kalles Nordic Pilot Symposium er et samarbeidsforum for flygerforbundene i Norden. I år var det FIA – det islandske flygerforbundet som inviterte. Finland (FPA), Sverige (SWEALPA) og Danmark (DALPA) var godt representert. I tillegg var det latviske luftfartsforbundet (LAU) også invitert for å snakke om wetlease, representert ved Dace Kavasa. Foruten å knytte sterkere kontakt og øke det nordiske samarbeidet, var Reduced Crew Operation, Remote Towers og industrielle utfordringer på agendaen. 

Fra Norsk Flygerforbund deltok kontituert leder Jo Bjørn Skatval, og konstituert nestleder Stian Larsen som også leder industriell komite (IKOM). I tillegg deltok International Director Arthur Haakonsen, leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen (FSIK), samt nestleder Sindre Hilstad i FSIK.

Neste gang er det Norsk Flygerforbund som er vertskap for Nordic Pilot Symposium, og vi ser frem til å invitere de nordiske forbundene til oss i 2024!

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!