Skip to main content
09. desember 2020

Ber om utsettelse og revurdering

Skrevet av: NF

EU ønsker å fullføre signeringen av en Comprehensive Air Transport Agreement (CATA) med Qatar. Europeans for Fair Competition (E4FC) ber om utsetting.

Dette vil gi Qatar ytterligere tilgang på det europeiske luftfartsmarkedet, på et tidspunkt der flertallet av europeiske selskaper ikke klarer å fylle flyene. Analysen som er brukt som grunnlag for avtalen stammer fra markedet før COVID-19 traff. Europeans for Fair Competition (E4FC), som er en samling av flyselskaper og pilot- og kabinforeninger i Europa, har i lengre tid ment at signeringen bør utsettes, og at en ny analyse gjennomføres som følge av den endrede situasjonen i luftfartsmarkedet. Norsk Flygerforbund deler E4FCs oppfatning om at signeringen av en avtale som vil åpne opp for økt kapasitet på europeisk marked, undergraver det arbeidet som pågår med å få europeiske flyselskaper gjennom krisen som er oppstått som følge av COVID-19.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!