Skip to main content
30. mai 2023
Se videoen i saken.

EU-kommisjonen begraver revisjon for anstendighet i luftfarten

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Dokumentet høres kjedelig ut, men fortvil ikke. Dette styrer det luftfartsmarkedet vi alle jobber i, og en planlagt revisjon kunne ryddet opp. Men EU-politikerne vil det annerledes.

En revisjon av det utdaterte EU Air Services Regulation 1008/2008 kunne gjort det surt for useriøse selskaper. Dokumentet legger nemlig ned retningslinjene for hvordan luftfartsmarkedet i Europa fungerer.

Gjennom ti år har gjentatte undersøkelser vist at retningslinjene er utdaterte og at de ikke passer til formålet. På den andre siden favoriserer de useriøse arbeidsgivere, og legger til rette for selvstendig næringsdrivende piloter, sosial dumping og unndragelse av skatter.

Nå legger vår europeiske paraplyorganisasjon ECA press på EU-kommisjonen og krever at retningslinjene får en sårt etterspurt revisjon slik at den passer inn i en luftfartsbransje som skal være bærekraftig i flere år til.

 

Siste nyheter:

16. februar 2024

Politisk påvirkning nytter!

I mai 2023 kunne vi melde om at vi hadde fått fullt gjennomslag om å styrke Luftfartstilsynet ved at regjeringen bevilget midler til to nye, øremerkede stillinger for å følge opp arbeidsmiljøet hos flygende. Disse er nå i ferd med å komme på plass.

09. februar 2024

Styrket nordisk samarbeid

Et tett samarbeid mellom de nordiske landene er viktig for å sikre våre interesser på den internasjonale scenen. Denne uken kom vi enda litt tettere på hverandre.

20. januar 2024

Hvordan rekruttere flere kvinner til flygeryrket?

Det var ett av spørsmålene som ble diskutert på vårt aller første møte i regi av Female Pilot Working Group.