Skip to main content
30. mai 2023
Se videoen i saken.

EU-kommisjonen begraver revisjon for anstendighet i luftfarten

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Dokumentet høres kjedelig ut, men fortvil ikke. Dette styrer det luftfartsmarkedet vi alle jobber i, og en planlagt revisjon kunne ryddet opp. Men EU-politikerne vil det annerledes.

En revisjon av det utdaterte EU Air Services Regulation 1008/2008 kunne gjort det surt for useriøse selskaper. Dokumentet legger nemlig ned retningslinjene for hvordan luftfartsmarkedet i Europa fungerer.

Gjennom ti år har gjentatte undersøkelser vist at retningslinjene er utdaterte og at de ikke passer til formålet. På den andre siden favoriserer de useriøse arbeidsgivere, og legger til rette for selvstendig næringsdrivende piloter, sosial dumping og unndragelse av skatter.

Nå legger vår europeiske paraplyorganisasjon ECA press på EU-kommisjonen og krever at retningslinjene får en sårt etterspurt revisjon slik at den passer inn i en luftfartsbransje som skal være bærekraftig i flere år til.

 

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!