Skip to main content
14. oktober 2022
Hans Kyrre Hultgren fra OSM og Sivert Ones fra OAPU er enige om en to-årig avtale.

Enighet mellom flyinstruktørene og OSM

Flyinstruktørene i OSM Aviation Academy Pilots Union (OAPU) er enige med OSM om en toårig avtale. Medlemmene har nå sagt ja til avtalen.

- Vi er godt fornøyde med å ha blitt enige med OSM om en avtale som sikrer våre medlemmer konkurransedyktige betingelser. Vi har hatt ansvarlige krav, og har gjennom et godt samarbeidsklima oppnådd en enighet som er bra for både ansatte og selskapet, sier Sivert Ones, foreningsleder i OAPU.  

Partene er representert av Norsk Flygerforbund/LO og NHO Luftfart/NHO, og forhandlingsleder for NF, Christopher Thune, er fornøyd med både prosessen og resultatet i forhandlingene.

- Det har vært et godt og tillitsfullt partssamarbeid gjennom forhandlingene, og dette legger et godt grunnlag for videre samarbeid og utvikling i OSM, sier forhandlingsleder Christopher Thune.

- Jeg vil gratulere våre medlemmer med å ha oppnådd enighet med OSM. Det er gledelig å se hvordan et godt partssamarbeid bidrar til å skape et godt forhandlingsresultat som begge parter er fornøyde med, sier forbundsleder Aleksander Wasland.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.