Skip to main content
28. april 2020

En svart dag for skandinavisk luftfart

Skrevet av: NF

SAS har i dag informert om at selskapet må gå til oppsigelse av inntil 5.000 ansatte. 1.300 av disse oppsigelsene kommer i Norge. Norsk Flygerforbund og Kabinansattes Forbund organiserer majoriteten av norske SAS-piloter og kabinansatte, og mottar beskjeden med tungt hjerte. 

- Dette er bare trist. Covid-19 har rammet luftfart globalt svært hardt verden over, og de brutale konsekvensene ser vi nå. Det er en uunngåelig konsekvens av koronakrisen at SAS nå må gå til oppsigelser, og en svart dag for norsk og skandinavisk luftfart, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund. 

- Det er med tungt hjerte vi har mottatt nyheten om at SAS vil redusere antall ansatte i et så stort omfang. Frem til nå har over 10 000 ansatte vært permittert, men at SAS nå må gå til massive oppsigelser er svært dramatisk, sier forbundsleder Nina Nordheim Pedersen i Kabinansattes Forbund.  

- Mange av våre kolleger mister nå jobben, og har det svært vanskelig nå. Vi tenker først og fremst på dem nå, og vil gjøre vårt ytterste for å sikre gode ordninger for våre medlemmer, sier Carlsen og Nordheim Pedersen. 

Myndighetene må sikre nasjonal infrastruktur

- Norske myndigheter har vist stor forståelse for den krevende situasjonen luftfarten befinner seg i. Jeg har store forventninger til at regjering og storting nå vil gjøre det som er nødvendig for å sikre nasjonal infrastruktur og arbeidsplasser i luften, sier Yngve Carlsen. 

- Det vil eksistere en luftfart på andre siden av krisen, og vår målsetting er at SAS skal overleve som selskap. SAS er en viktig forutsetning for en effektiv transportinfrastruktur i Skandinavia. Som ansvarlig part i arbeidslivet vil vi bidra konstruktivt til å finne gode løsninger som ivaretar både ansatte og SAS sin fortsatte eksistens, avslutter Carlsen.  

For spørsmål og ytterligere informasjon:

Yngve Carlsen, forbundsleder, Norsk Flygerforbund, tlf. 95 71 40 43

Nina Nordheim Pedersen, forbundsleder, Kabinansattes Forbund, tlf. 92 29 58 31

Katinka Riksfjord Sporsem, generalsekretær, Norsk Flygerforbund, tlf. 92 05 53 11

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!