28. april 2020

En svart dag for skandinavisk luftfart

Skrevet av: NF

SAS har i dag informert om at selskapet må gå til oppsigelse av inntil 5.000 ansatte. 1.300 av disse oppsigelsene kommer i Norge. Norsk Flygerforbund og Kabinansattes Forbund organiserer majoriteten av norske SAS-piloter og kabinansatte, og mottar beskjeden med tungt hjerte. 

- Dette er bare trist. Covid-19 har rammet luftfart globalt svært hardt verden over, og de brutale konsekvensene ser vi nå. Det er en uunngåelig konsekvens av koronakrisen at SAS nå må gå til oppsigelser, og en svart dag for norsk og skandinavisk luftfart, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund. 

- Det er med tungt hjerte vi har mottatt nyheten om at SAS vil redusere antall ansatte i et så stort omfang. Frem til nå har over 10 000 ansatte vært permittert, men at SAS nå må gå til massive oppsigelser er svært dramatisk, sier forbundsleder Nina Nordheim Pedersen i Kabinansattes Forbund.  

- Mange av våre kolleger mister nå jobben, og har det svært vanskelig nå. Vi tenker først og fremst på dem nå, og vil gjøre vårt ytterste for å sikre gode ordninger for våre medlemmer, sier Carlsen og Nordheim Pedersen. 

Myndighetene må sikre nasjonal infrastruktur

- Norske myndigheter har vist stor forståelse for den krevende situasjonen luftfarten befinner seg i. Jeg har store forventninger til at regjering og storting nå vil gjøre det som er nødvendig for å sikre nasjonal infrastruktur og arbeidsplasser i luften, sier Yngve Carlsen. 

- Det vil eksistere en luftfart på andre siden av krisen, og vår målsetting er at SAS skal overleve som selskap. SAS er en viktig forutsetning for en effektiv transportinfrastruktur i Skandinavia. Som ansvarlig part i arbeidslivet vil vi bidra konstruktivt til å finne gode løsninger som ivaretar både ansatte og SAS sin fortsatte eksistens, avslutter Carlsen.  

For spørsmål og ytterligere informasjon:

Yngve Carlsen, forbundsleder, Norsk Flygerforbund, tlf. 95 71 40 43

Nina Nordheim Pedersen, forbundsleder, Kabinansattes Forbund, tlf. 92 29 58 31

Katinka Riksfjord Sporsem, generalsekretær, Norsk Flygerforbund, tlf. 92 05 53 11

Siste nyheter:

18. januar 2022

Tenk pensjon - LOfavør Egen pensjonskonto

Ifjor ble det innført nye pensjonsregler for innskuddspensjon. Med mindre du tar et aktivt valg samles din pensjon fra private aktører på en konto hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør. 

12. januar 2022

5G-nettets påvirkning på flysikkerhet - FAA med informasjonsside

Ny teknologi betyr potensielt nye sikkerhetsutfordringer. Derfor følger ATS-seksjonen under forbundets Flysikkerhetskomité (FSIK) utviklingen og innføringen av 5G-nettet tett.

06. januar 2022

LOfavør Boliglån - oppdaterte priser

SpareBank 1 Østlandet endret i går sine priser på LOfavør Boliglån etter rentejusteringen fra Norges Bank i desember.