Skip to main content
14. mars 2024

Digitale M517-kart er klare for nedlasting

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Løsningen er endelig klar, og kartene er klare for nedlasting.

Det har lenge vært jobbet med å få på plass digitale, høyoppløselige M517-kart, etter at Forsvaret sluttet å utgi dem i 2021. Du kan lese mer om forarbeidet i Cockpit Forum fra juni 2023.

Norsk Flygerforbund og helikopterseksjonen har jobbet målrettet for å få i stand en avtale mellom Forsvaret og en aktør som kan tilrettelegge for, og publisere disse kartene i digital versjon. Slik er målet at vi kan sikre oss at både kommersielle og private aktører i luftfarten får et viktig sikkerhetsverktøy tilbake i cockpit. Papirarbeidet mellom Avinor og Forsvaret har tatt litt lenger tid enn vi hadde forutsett, men nå er løsningen endelig på plass.

Kartene er klare for nedlasting i Avinors portal her.

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.