Skip to main content
14. august 2023
Fra åpningen av Arendalsuka i fjor, da den politiske festivalen markerte sitt tiende år. Foto: Mona Hauglid / Arendalsuka

Debattene verd å få med seg under Arendalsuka

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Denne uken er det klart for årets Arendalsuke, også i år med en rekke interessante debatter. Her er våre beste tips for deg som vil følge diskusjonene rundt luftfarten.

I år deltar Norsk Flygerforbund på Arendalsuka gjennom vårt medlemsskap i LO og LO Luftfart. Ukens luftfartshøydepunkt er kanskje "landskampen" mellom LO og NHO onsdag 16. august klokken 11:00. Her møtes blant andre LO-leder Peggy Hessen Følsvik, administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (AP). Fremtidens luftfart og utslippsreduksjon blir viktige tema.

- LO og NHO Luftfart ønsker derfor et forsterket samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet for å utvikle norsk luftfart til å bli den meste klima- og miljøvennlige transportformen i Norge. Vi er utålmodige på å komme i gang med skalering av tiltak som virkelig monner for å nå felles målsettinger, men som ikke bransjen klarer å løfte på egenhånd, står det på arrangementets presentasjonsside.

Om du ikke er i Arendal, kan du følge debatten direkte på NHOs Facebook-side fra klokken 11:00.

Andre debatter som kan være verd å sjekke ut om du er interessert i luftfartspolitikk kan være;

MANDAG 14. AUGUST

TORSDAG 17. AUGUST

Siste nyheter:

16. februar 2024

Politisk påvirkning nytter!

I mai 2023 kunne vi melde om at vi hadde fått fullt gjennomslag om å styrke Luftfartstilsynet ved at regjeringen bevilget midler til to nye, øremerkede stillinger for å følge opp arbeidsmiljøet hos flygende. Disse er nå i ferd med å komme på plass.

09. februar 2024

Styrket nordisk samarbeid

Et tett samarbeid mellom de nordiske landene er viktig for å sikre våre interesser på den internasjonale scenen. Denne uken kom vi enda litt tettere på hverandre.

20. januar 2024

Hvordan rekruttere flere kvinner til flygeryrket?

Det var ett av spørsmålene som ble diskutert på vårt aller første møte i regi av Female Pilot Working Group.