Skip to main content
31. mars 2023
Foto: Greg Montani / Pixabay

"Contact ERCAN, 126,7". Hva gjør vi?

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Kypros er en vakker destinasjon, men veien inn kan forløpe seg litt spesielt. Flere har mer eller mindre frivillig stiftet bekjentskap med "ERCAN Advisory Area", og nå kommer IFALPA med sine anbefalinger til piloter som skal fly til og fra Kypros.

Til tross for at ERCAN Advisory Area mellom Ankara FIR og Nikosia FIR ikke er anerkjent av ICAO, blir flygere som passerer i området bedt om å kontakte ERCAN. 

Denne sektoren ble opprettet i 1974 for å gi trafikkstyring av trafikken, tross manglende samarbeid med andre tilstøtende land. Resultatet er at ERCAN gjennom flere år har gitt klareringer til fly som ikke er koordinert med relle trafikksektorer rundt, som eksempelvis Beirut og Damaskus.

(Artikkelen fortsetter under)

ERCAN

IFALPA kommenterer også at det heller ikke er noen direkte kommunikasjon mellom Ankara Area Control Center (ACC) og Nikosia ACC for å koordinere trafikken som passerer mellom dem.

Klareringer som gis av ERCAN kan utgjøre en trussel for flysikkerheten, og ifølge IFALPA er det flest hendelser som involverer flybesetninger som ikke flyr i dette luftrommet på jevnlig basis.

IFALPA har nå publisert et skriv som tar for seg anbefalte prosedyrer når man flyr gjennom ERCAN Advisory Area. Blant annet anbefaler de å ha kontinuerlig kontakt med Nikosia ACC når man flyr gjennom den nordlige sektoren til Nikosia. Man kan imidlertid kontakte Ercan for informasjon, men klareringer som gis av ERCAN skal aldri aksepteres med mindre de er godkjent av Nikosia ACC.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.