Skip to main content
29. juni 2023
Christopher Gibson Thune har gått gradene i Norsk Flygerforbund, og tar nå fatt på den høyeste stabsstillingen.

Christopher (37) starter som ny generalsekretær

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Den 1. juli starter Christopher Gibson Thune offisielt i jobben som generalsekretær i Norsk Flygerforbund.

- Norsk Flygerforbund har de siste årene vært i en formidabel utvikling, og slik skal vi fortsette fremover også. Forbundet har gjennom sin strategi pekt ut en retning som jeg med stor iver ser frem til å jobbe med, sier Christopher Gibson Thune.

Som nybakt generalsekretær kan man gjerne kalle ham for den daglige lederen av forbundet. 1. juli starter han offisielt i stillingen, selv om han allerede har vært fungerende generalsekretær to måneder. Hans ansvar er å følge opp organisasjonens daglige drift, og legge til rette for å få gjennomført politiske vedtak som gjøres av den politiske ledelsen, som ledes av forbundsleder Aleksander Wasland. 

- Christopher er en stor ressurs for Norsk Flygerforbund, som vil passe svært godt inn i rollen som generalsekretær. Han har vist en enorm innsatsvilje for fellesskapet, og han har en kontroll og ro som kommer til å tjene forbundet de kommende årene. Gjennom engasjementene han allerede har hatt, har han hele tiden vist at han er riktig mann på riktig plass. Vi er svært takknemlige for å ha ham om bord, sier Aleksander Wasland. 

Det er en høyt betrodd og viktig stilling som Thune nå tar fatt på. Tross relativt ung alder, har han mange erfaringer å se tilbake på. Og hvor starter denne historien?

- Jeg ble bitt av flybasillen som femåring da min bestefar tok meg med på et flyshow på Prestwick flyplass. Å overbevise en liten gutt om at fly er kult, var vel ikke så vanskelig da Red Arrows kom susende forbi og jeg like etter kunne kjenne drønnet av en Spitfire rett over hodet. Da var jeg solgt.

Thune tenker tilbake til barndommen med et smil. 37-åringen er halvt skotsk, men født og oppvokst i Oslo. I dag deler han tilværelsen med sin kone Siri og barna William og Victoria på seks og fire år. Mye har skjedd siden han selv var på samme alder, og bestemte seg for å bli flyger.

(Artikkelen fortsetter under)

Christopher fra tiden som styrmann i SAS, for anledningen med kone Siri på klappsete. Foto: Privat.

Han gjorde alvor av drømmen, og fløy sin første solo på Starmoen i en Super Blaník som tenåring. 

- Det var en fantastisk opplevelse. Minnes jeg riktig, så fløy jeg faktisk solo i landingsrunden på Starmoen før jeg fikk øvelseskjøre med bil, sier Thune.

Etter tre år i Forsvaret, gikk veien til flyskolen. Først til North European Aviation Resources (NEAR) utenfor Ålesund, før ferden gikk videre til North American Institute of Aviation (NAIA) i USA. Litt uheldige omstendigheter med nedleggelser og konkurser sendte Thune videre til Pelican Flight Training Center i Florida, Luftfartsskolen i Oslo og Pilot Flight Academy på Torp før han endelig hadde fått konvertert alle sine amerikanske sertifikater og kunne stå igjen med en norsk "frozen" ATPL i hånda.

Med en fersk trafikkflygerutdanning fikk han etter hvert sin første flygerjobb i Ryanair i 2011, før han ble ansatt i SAS i 2014. Her ble det fire år som styrmann på Boeing 737 i Oslo.

Men karrieren går ikke alltid slik man tror, og noen ganger kommer det uventede vendinger.

- Tidlig på høsten i 2018 ble jeg utsatt for en yrkesskade som medførte inndragelse av mine medisinske sertifikater. Det ble en veldig tøff og utfordrende periode i mitt liv. Jeg er evig takknemlig for all den hjelp, bistand og støtte jeg fikk som medlem i Norske SAS-flygeres forening (NSF) og ikke minst andre kollegaer og familie, sier han.

To år senere kontaktet han Ole F. Knutsen, som da var nestleder i Norsk Flygerforbund. Med et ønske om å bidra, ble han raskt tatt inn i Industriell komite (IKOM). Senere samme år søkte han på stillingen som faglig organisatorisk ansvarlig, og fikk den. Siden da har han jobbet seg gjennom samtlige av Norsk Flygerforbunds tariffavtaler som leder av seksjonen for tariff, juridisk og forhandling. 

- Det har vært mange intensive perioder, med tunge og komplekse tvistesaker, og hardt arbeid. Men det har gitt gode resultater og ikke minst gode personlige relasjoner til mange av våre tillitsvalgte ledere og styremedlemmer i de lokale foreningene. Dette er noe jeg setter utrolig stor pris på, sier Thune.

Nå er den engasjerte og dedikerte 37-åringen på plass i den øverste stabsstillingen i Norsk Flygerforbund som generalsekretær. Han er klar for å ta fatt på krevende saker som venter.

- Som ny daglig leder vil jeg jobbe hardt for å sikre at forbundet fortsetter å være en sterk og innflytelsesrik organisasjon, som kjemper for medlemmenes rettigheter og interesser. Jeg vil også fokusere på å styrke samarbeidet mellom medlemsforeningene, og sørge for at vi jobber sammen for å oppnå felles mål, sier Thune.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!