Skip to main content
14. juli 2015

Birdstrikes – en økende trend

Skrevet av: NF

Sommeren er høysesong for birdstrikes. I fjor kolliderte fugl og fly hele 704 ganger. Det er det høyeste tallet Luftfarttilsynet har registrert siden 2007, da den systematiske rapporteringen for slike hendelser startet. 

NF er representert i Local Runway Safety Team på de større flyplassene, og her er fugleproblematikken en del av agendaen. Trondheim luvthavn, Værnes har nå et drøyt års erfaring med fugleradar og flygeledere ser den som et nyttig verktøy. Allikevel er særlig gåsetrekkene på Værnes ansett for å være en trussel mot flysikkerheten og noe det trengs tiltak mot.

Luftfartstilsynets tall og grafiske fremstilling

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.