Skip to main content
05. juni 2023
Christian Laulund (i midten) sammen med de 18 deltakerne som deltar på kurset.

Årets første kurs for tillitsvalgte godt igang

Skrevet av: Endre Antonsen

18 deltagere fra hele bransjen er samlet på Hamar, til tre intensive og lærerike dager om rollen som tillitsvalgt.

- Det er gledelig å se en så variert gruppe med deltagere nok en gang, med flygere på både fixed wing og rotor wing, erfarne arbeidstakere og lovende pilotstudenter. Dette er nærmest hele bredden av norsk luftfart samlet i et og samme rom, sier en fornøyd Christian Laulund.

Sammen med assisterende instruktør Endre Antonsen har han utarbeidet en tillitsvalgtskolering spesialtilpasset til flygere. 

- Luftfarten er på en del områder unntatt fra sentrale deler av lovgivningen, og vi har derfor erfart at våre tillitsvalgte er avhengig av å gå et kurs hvor man fanger opp disse unntakene. Tilbakemeldingene fra de forrige kursene har vært gode, men vi jobber hele tiden med å utvikle og forbedre kurset, sier Laulund.

Norsk Flygerforbund jobber med langsiktige målsetninger for sin tillitsvalgtutdanning, og gjennomfører like kurs for både pilotstudenter og ferdigutdannede piloter. Hensikten er å styrke dagens tillitsvalgte, samtidig som man utdanner fremtidens flygere. Målet er at disse får den nødvendige kompetansen for å kunne ta på seg verv i både foreninger, forbund og nasjonale og internasjonale samarbeidsorganisasjoner.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!