15. juni 2021
Nestleder Aleksander Wasland var på tur med leder Trygve Slagvold Vedum i Senterpartiet og styrmann Judith Atterås. Foto: Privat.

- Anbudsrutene må være et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Normalt møter man politikerne på landjorda, men det er også nyttig å vise dem vår arbeidsplass.

Denne uken fikk vår nye nestleder en luftig prat med leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Han var i Bodø for å lansere sine planer for å senke billettprisene på kortbanenettet, skriver NRK.

På turen fikk han besøke cockpit, og ble møtt av kaptein i Widerøe og nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund. I tillegg var Judith Atterås med som styrmann.

- Vi understreket betydningen av at det satses på FOT-ruter med tydelige anbudspremisser som sikrer et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud, sier Wasland.

Vedum ønsker å bruke mellom 400 og 450 millioner kroner på å halvvere flyprisene, i noe som skal være en stor distriktssatsing. Høyre mener i følge NRK at dette er lovnader "uten penger på kortet".

Hos Widerøe blir nyheten godt tatt imot.

– Det er en kjempegod nyhet for alle kundene som er avhengig av å fly ute i distriktene. Dette er ryggraden i et kollektivtilbud langs hele norskekysten, sier administrerende direktør Stein Nilsen til NRK.

 

Siste nyheter:

02. august 2021

Under 34 år? Da har du tilgang til en av landets beste boliglån

Er du under 34 år får du som medlem i Norsk Flygerforbund tilgang til en av landets beste boliglånsrenter. I tillegg får du gode råd fra din egen økonomiske rådgiver.

14. juli 2021

Innstiller avganger grunnet pilotmangel: - Nærmest en hån

SAS kansellerer nå avganger i Norge på grunn av pilotmangel.

02. juli 2021

- Sosial dumping, subsidiert av norske skattekroner

Norsk Flygerforbund reagerer kraftig på tildelingen av anbudet, hvor DAT vil bruke sitt litauiske datterselskap for å fly statssubsidierte innenriksruter. Nå vil også opposisjonen ta tak i saken.