Skip to main content
15. juni 2021
Nestleder Aleksander Wasland var på tur med leder Trygve Slagvold Vedum i Senterpartiet og styrmann Judith Atterås. Foto: Privat.

- Anbudsrutene må være et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Normalt møter man politikerne på landjorda, men det er også nyttig å vise dem vår arbeidsplass.

Denne uken fikk vår nye nestleder en luftig prat med leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Han var i Bodø for å lansere sine planer for å senke billettprisene på kortbanenettet, skriver NRK.

På turen fikk han besøke cockpit, og ble møtt av kaptein i Widerøe og nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund. I tillegg var Judith Atterås med som styrmann.

- Vi understreket betydningen av at det satses på FOT-ruter med tydelige anbudspremisser som sikrer et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud, sier Wasland.

Vedum ønsker å bruke mellom 400 og 450 millioner kroner på å halvvere flyprisene, i noe som skal være en stor distriktssatsing. Høyre mener i følge NRK at dette er lovnader "uten penger på kortet".

Hos Widerøe blir nyheten godt tatt imot.

– Det er en kjempegod nyhet for alle kundene som er avhengig av å fly ute i distriktene. Dette er ryggraden i et kollektivtilbud langs hele norskekysten, sier administrerende direktør Stein Nilsen til NRK.

 

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.