Skip to main content
15. juni 2021
Nestleder Aleksander Wasland var på tur med leder Trygve Slagvold Vedum i Senterpartiet og styrmann Judith Atterås. Foto: Privat.

- Anbudsrutene må være et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Normalt møter man politikerne på landjorda, men det er også nyttig å vise dem vår arbeidsplass.

Denne uken fikk vår nye nestleder en luftig prat med leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Han var i Bodø for å lansere sine planer for å senke billettprisene på kortbanenettet, skriver NRK.

På turen fikk han besøke cockpit, og ble møtt av kaptein i Widerøe og nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund. I tillegg var Judith Atterås med som styrmann.

- Vi understreket betydningen av at det satses på FOT-ruter med tydelige anbudspremisser som sikrer et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud, sier Wasland.

Vedum ønsker å bruke mellom 400 og 450 millioner kroner på å halvvere flyprisene, i noe som skal være en stor distriktssatsing. Høyre mener i følge NRK at dette er lovnader "uten penger på kortet".

Hos Widerøe blir nyheten godt tatt imot.

– Det er en kjempegod nyhet for alle kundene som er avhengig av å fly ute i distriktene. Dette er ryggraden i et kollektivtilbud langs hele norskekysten, sier administrerende direktør Stein Nilsen til NRK.

 

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.