15. juni 2021
Nestleder Aleksander Wasland var på tur med leder Trygve Slagvold Vedum i Senterpartiet og styrmann Judith Atterås. Foto: Privat.

- Anbudsrutene må være et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Normalt møter man politikerne på landjorda, men det er også nyttig å vise dem vår arbeidsplass.

Denne uken fikk vår nye nestleder en luftig prat med leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Han var i Bodø for å lansere sine planer for å senke billettprisene på kortbanenettet, skriver NRK.

På turen fikk han besøke cockpit, og ble møtt av kaptein i Widerøe og nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund. I tillegg var Judith Atterås med som styrmann.

- Vi understreket betydningen av at det satses på FOT-ruter med tydelige anbudspremisser som sikrer et seriøst, sikkert og bærekraftig tilbud, sier Wasland.

Vedum ønsker å bruke mellom 400 og 450 millioner kroner på å halvvere flyprisene, i noe som skal være en stor distriktssatsing. Høyre mener i følge NRK at dette er lovnader "uten penger på kortet".

Hos Widerøe blir nyheten godt tatt imot.

– Det er en kjempegod nyhet for alle kundene som er avhengig av å fly ute i distriktene. Dette er ryggraden i et kollektivtilbud langs hele norskekysten, sier administrerende direktør Stein Nilsen til NRK.

 

Siste nyheter:

23. november 2021

Den tragiske flyulykken ved Larvik

Norsk Flygerforbund har med stor sorg mottatt beskjed om at tre personer, en flyinstruktør og to elever, er omkommet i flyulykken ved Larvik. Det norske luftfartsmiljøet er lite, og ulykken berører oss alle sterkt. Våre tanker går nå først og fremst til pårørende - og studenter og kolleger ved Pilot flyskole.

22. november 2021

Enige om «grunnloven» for arbeidslivet

Hovedavtalen mellom LO og NHO videreføres for fire nye år, med noen viktige korreksjoner. 

22. november 2021

Jul og nyttår er høytid for brann - pass på at du er forsikret!

I tiden mellom jul og nyttår er det over 50 % flere branner enn resten av året.