Skip to main content
06. juni 2023
Forbundsleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Alvorlig bekymret for flysikkerheten i sommer

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Alarmen har gått hos Europas øverste luftfartsorgan. – Dette må stoppes før det er for sent, advarer pilotleder.

- Dette er en dramatisk erkjennelse av at kappløpet mot bunnen går raskere enn man fryktet. Krigen om billige flybilletter kan i verste fall bli fatal, frykter forbundsleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Tirsdag utstedte det øverste europeiske luftfartsorganet EASA en såkalt sikkerhetsbulletin, hvor de adresserer trusler luftfarten står overfor. I år har de merket seg at presset mot flybesetninger er så stort at de frykter for flysikkerheten. Det ironiske er at EASA er bekymret for kvaliteten til regelverket de selv er satt til å forvalte.

- Fagbevegelsen har advart mot dette i flere år. At nå det øverste luftfartsorganet i Europa tar tak i dette, viser at utviklingen har gått i gal retning, altfor lenge. Nå må arbeidshanskene på for virkelig å ta tak i dette før det er for sent, advarer Wasland.

Europeisk luftfart står i en vanskelig spagat. Under pandemien ble et stort antall ansatte sagt opp fra sine luftfartsjobber, og mange fant seg nye jobber i nye bransjer. Med økende reiselyst, håper flyselskapene å tjene inn så mye som mulig av det de tapte under pandemien, på tross av begrensede ressurser. EASA ber derfor innstendig flyselskapene om å prioritere flysikkerheten i sommer over kommersielle interesser. 

- Vi vet at denne henvendelsen fra EASA ikke fungerer, på grunn av en utrolig hard konkurranse blant flyselskapene, sier Wasland og legger til;

- Samtidig er det et paradoks at europeiske politikere ikke tar tak i regelverket. En pilot kan i dag lovlig jobbe 15 flytimer om dagen, og jobbe 60 timers arbeidsuke. Mens andre arbeidstakere har 1.750 arbeidstimer i året, kan en flyger jobbe 2.000 timer, sier Wasland.

Han viser til at amerikanske politikere tok tak i problemet etter en tragisk ulykke med flyselskapet Colgan Air i 2009. Undersøkelsene viste at pilotene gjorde flere feil fordi de var utmattede før ulykken. Etter dette ble regelverket for arbeidstid strammet inn.

- Mens her i Europa går utviklingen stikk motsatt vei. Dette må stoppes nå, advarer Wasland.

Siste nyheter:

16. februar 2024

Politisk påvirkning nytter!

I mai 2023 kunne vi melde om at vi hadde fått fullt gjennomslag om å styrke Luftfartstilsynet ved at regjeringen bevilget midler til to nye, øremerkede stillinger for å følge opp arbeidsmiljøet hos flygende. Disse er nå i ferd med å komme på plass.

09. februar 2024

Styrket nordisk samarbeid

Et tett samarbeid mellom de nordiske landene er viktig for å sikre våre interesser på den internasjonale scenen. Denne uken kom vi enda litt tettere på hverandre.

20. januar 2024

Hvordan rekruttere flere kvinner til flygeryrket?

Det var ett av spørsmålene som ble diskutert på vårt aller første møte i regi av Female Pilot Working Group.