18. juni 2021
Norsk Flygerforbund og LO var representert i Pride-paraden i 2019.

- Alle skal få være seg selv

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

- Vi må ha mer åpent og inkluderende arbeidsliv der LHBT-personer kan være seg selv - også på jobb, sier forbundsleder Yngve Carlsen. 

 

Hvis du som medlem blir utsatt for diskriminering eller trakassering, har fagforeningen plikt til å sørge for rettslig beskyttelse for deg.

Åpenhet på jobb

Flere og flere lever åpent som lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT), men det er fortsatt nær 40 % LHBT-personer som ikke tør å være åpne på jobb.

Enten du er ung eller gammel, stor eller liten, så vises det ikke på utsiden hvem du forelsker deg i.

LHBT-personer oppgir oftere enn heterofile at de opplever å bli diskriminert eller trakassert på arbeidsplassen. Den vanligste formen for diskriminering er opplevelsen av å bli holdt utenfor fellesskapet.

- Som tillitsvalgt, arbeidsgiver, arbeidstaker eller venn har vi alle et ansvar for å sørge for at menneskene rundt oss blir trygge på å være seg selv fullt og helt, og at de velger åpenhet uten frykt for å bli møtt med fordommer.

Som forbund i LO støtter vi LOs handlingsprogram.  Dette vil LO: 

  • At LHBT-personer skal kunne leve i full åpenhet på egen arbeidsplass.
  • At LHBT-personer skal vernes mot diskriminering og trakassering på arbeidsplassen. Dette sikrer vi best med en sterk arbeidsmiljølov og et godt diskrimineringslovverk.
  • At LHBT-personer kan inneha alle typer stillinger innen kirke- og trossamfunn.
  • At LHBT-personer skal være trygge på at de kan tjenestegjøre i forsvaret og i andre yrker på lik linje med heterofile.
  • Jobbe internasjonalt for å sikre
    LHBT-personers rettigheter.

- Alle skal kunne leve livene sine i frihet. LO og LOs forbund støtter også Pride, og vi gleder oss til vi igjen kan gå sammen i Prideparade. Gratulerer så mye med Pride, sier Carlsen. 

Siste nyheter:

23. november 2021

Den tragiske flyulykken ved Larvik

Norsk Flygerforbund har med stor sorg mottatt beskjed om at tre personer, en flyinstruktør og to elever, er omkommet i flyulykken ved Larvik. Det norske luftfartsmiljøet er lite, og ulykken berører oss alle sterkt. Våre tanker går nå først og fremst til pårørende - og studenter og kolleger ved Pilot flyskole.

22. november 2021

Enige om «grunnloven» for arbeidslivet

Hovedavtalen mellom LO og NHO videreføres for fire nye år, med noen viktige korreksjoner. 

22. november 2021

Jul og nyttår er høytid for brann - pass på at du er forsikret!

I tiden mellom jul og nyttår er det over 50 % flere branner enn resten av året.