Skip to main content
18. juni 2021
Norsk Flygerforbund og LO var representert i Pride-paraden i 2019.

- Alle skal få være seg selv

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

- Vi må ha mer åpent og inkluderende arbeidsliv der LHBT-personer kan være seg selv - også på jobb, sier forbundsleder Yngve Carlsen. 

 

Hvis du som medlem blir utsatt for diskriminering eller trakassering, har fagforeningen plikt til å sørge for rettslig beskyttelse for deg.

Åpenhet på jobb

Flere og flere lever åpent som lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT), men det er fortsatt nær 40 % LHBT-personer som ikke tør å være åpne på jobb.

Enten du er ung eller gammel, stor eller liten, så vises det ikke på utsiden hvem du forelsker deg i.

LHBT-personer oppgir oftere enn heterofile at de opplever å bli diskriminert eller trakassert på arbeidsplassen. Den vanligste formen for diskriminering er opplevelsen av å bli holdt utenfor fellesskapet.

- Som tillitsvalgt, arbeidsgiver, arbeidstaker eller venn har vi alle et ansvar for å sørge for at menneskene rundt oss blir trygge på å være seg selv fullt og helt, og at de velger åpenhet uten frykt for å bli møtt med fordommer.

Som forbund i LO støtter vi LOs handlingsprogram.  Dette vil LO: 

  • At LHBT-personer skal kunne leve i full åpenhet på egen arbeidsplass.
  • At LHBT-personer skal vernes mot diskriminering og trakassering på arbeidsplassen. Dette sikrer vi best med en sterk arbeidsmiljølov og et godt diskrimineringslovverk.
  • At LHBT-personer kan inneha alle typer stillinger innen kirke- og trossamfunn.
  • At LHBT-personer skal være trygge på at de kan tjenestegjøre i forsvaret og i andre yrker på lik linje med heterofile.
  • Jobbe internasjonalt for å sikre
    LHBT-personers rettigheter.

- Alle skal kunne leve livene sine i frihet. LO og LOs forbund støtter også Pride, og vi gleder oss til vi igjen kan gå sammen i Prideparade. Gratulerer så mye med Pride, sier Carlsen. 

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.