03. juni 2022
Foto:Alexander Lund

Airwing Flygerforening til NF

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

Vi ønsker Airwing Flygerforening velkommen som ny medlemsforening i Norsk Flygerforbund. Airwing er den 22. medlemsforeningen som går inn i NF.  

- Vi setter stor pris på å bli tatt opp som forening i NF. Mange av pilotene i Airwing har tilhørighet til Norsk Flygerforbund, og vi følte at dette var forbundet vi ville knytte foreningen til. Vi ønsker rettferdige og konkurransedyktige vilkår for alt flygende personell og ser at det å være en forening i NF hjelper oss mot veien dit, sier Alexander Lund, leder i Airwing Flygerforening

 Norsk Flygerforbund fortsetter veksten

- Vi er glade for å få med oss enda flere, dyktige medlemmer på laget. Jeg ser frem til å samarbeide med Airwing Flygerforeninng, og ønsker dem hjertelig velkommen, sier forbundsleder Yngve Carlsen.

- Norsk Flygerforbund har nesten firedoblet vår medlemsmasse de siste fem årene, og er et sterkt fellesskap. Det er har vært, og er fortsatt svært krevende tider i luftfarten, og for mange av medlemmene våre. Derfor har vi daglig sterkt fokus på å ivareta alle medlemmene – og for å påvirke myndighetene til å gjøre det som er nødvendig for å sikre norsk luftfart. At vi står sammen i et sterkt pilotfelleskap er avgjørende for å gi oss gjennomslag, sier Carlsen.

 Airwing er et norsk flyselskap med hovedbase på Oslo lufthavn, Gardermoen. Selskapet ble etablert i 2004. Airwing administrerer en flåte av to Beechcraft King Air og fire Learjet 45. I løpet av det siste året har selskapets flypark og ansatte økt kraftig. Som ett resultat av dette ble det våren 2022 stiftet Airwing Flygerforening (AFF) som ønsker alt flygende personell i Airwing velkommen.

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.