Skip to main content
15. juni 2021
Forbundslederen mener luftambulansetjenesten er for avansert til å deles ut på anbud. Foto: LO Media

- Å overta luftambulansetjenesten er "mission impossible"

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

En rapport feller en knusende dom over luftambulansetilbudet i Nord-Norge. - En varslet katastrofe, sier forbundslederen.

En ny rapport viser at befolkningen i Nord-Norge ikke får den akutthjelpen de trenger, skriver NRK

Forbundsleder Yngve Carlsen kaller dette en varslet katastrofe, og Norsk Flygerforbund har advart om farene helt siden 2016. Nå mener Carlsen at luftambulansetjenesten må drives av staten eller som et offentlig ideelt samarbeid.

– Luftambulansetjenesten er en avansert tjeneste. Dette handler ikke om aktørene, men om selve systemet. Som ny tilbyder er det «mission impossible» å overta luftambulansetjenesten, sier han til NRK.

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.