Skip to main content
15. juni 2021
Forbundslederen mener luftambulansetjenesten er for avansert til å deles ut på anbud. Foto: LO Media

- Å overta luftambulansetjenesten er "mission impossible"

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

En rapport feller en knusende dom over luftambulansetilbudet i Nord-Norge. - En varslet katastrofe, sier forbundslederen.

En ny rapport viser at befolkningen i Nord-Norge ikke får den akutthjelpen de trenger, skriver NRK

Forbundsleder Yngve Carlsen kaller dette en varslet katastrofe, og Norsk Flygerforbund har advart om farene helt siden 2016. Nå mener Carlsen at luftambulansetjenesten må drives av staten eller som et offentlig ideelt samarbeid.

– Luftambulansetjenesten er en avansert tjeneste. Dette handler ikke om aktørene, men om selve systemet. Som ny tilbyder er det «mission impossible» å overta luftambulansetjenesten, sier han til NRK.

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.