Skip to main content
26. januar 2022
5G-nettet og innflyging. Foto: FAA

Oppdatert! 5G-nettets påvirkning på flysikkerhet - FAA med informasjonsside

Skrevet av: Sindre Hilstad og Endre Antonsen

Ny teknologi betyr potensielt nye sikkerhetsutfordringer. Derfor følger ATS-seksjonen under forbundets Flysikkerhetskomité (FSIK) utviklingen og innføringen av 5G-nettet tett.

Her kan du lese siste oppdateringer fra ATS-seksjonen.

 

Seksjonen monitorer informasjonsskanaler rundt om i verden knyttet til hvordan 5G-nettet potensielt påvirker luftfarten. Det er spesielt i forbindelse med innflyginger at man ser en mulig sikkerhetsutfordring knyttet til 5G-nettets påvirkning på ulike instrumenter.

Luftfartstilsynet i USA, Federal Aviation Administration (FAA), har nylig lansert en informasjonsside om temaet, og Norsk Flygerforbund anbefaler et besøk til siden. 

Du kan lese mer om ATS og flysikring under fanen Ekspertise på våre hjemmesider. Der finner du også kontaktinformasjon til ATS-seksjonen dersom du ønsker å vite m

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!