Skip to main content
18. mai 2021
Ti millioner kroner er satt av til å øke kompetansen innenfor norsk luftfart.

10 millioner kroner til kompetanseheving

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Til tross for manglende kompensasjonsordning for luftfarten i forrige uke, kommer det også gode nyheter fra regjeringen. Ti millioner kroner skal sikre et kompetanseløft for luftfarten.

LO, LO Luftfart og Norsk Flygerforbund har vært bidragsytere for å få på plass løsningen, og tok tidlig initiativ til å få dette på plass. Et godt samarbeid med NHO og flyselskapene illustrerer godt hvordan trepartssamarbeidet kan komme alle til gode.

– Representanter fra luftfarten skal definere hvilke opplæringsbehov luftfarten har og velge hvilken utdanning og opplæring som skal inngå i kompetanseløftet. Midlene kan benyttes både til utvikling og drift av nye tilbud, og til å gi flere deltakere plass i eksisterende tilbud, står det i revidert nasjonalbudsjett.

Det blir nå jobbet videre med konkrete tiltak midlene skal gå til. I første omgang gjelder ordningen kun for ett år, men når det først er inne i nasjonalbudsjettet, er det ofte krevende å ta den ut igjen. Tidligere erfaringer med liknende ordninger har vist at ettårige ordninger gjerne utvides til tre år.

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.