Skip to main content

Juridisk bistand

Norsk Flygerforbunds viktigste oppgave er å sikre og ivareta medlemmenes lønns- og arbeidsforhold.  Juridisk rådgivning er en viktig del av dette arbeidet, og vi står alltid klar til å gi medlemmene og medlemsforeningene best mulig - og hurtig - juridisk rådgivning. Forbundets avdeling for Tariff, forhandling og juridisk bistår medlemmene med juridiske råd om arbeidsrettslige spørsmål og konflikthåndtering, individuelle og kollektive tvistesaker, pensjon, trygd mv.

Vi jobber også tett sammen med LOs juridiske avdeling, som er Norges største og fremste juridiske fagmiljø i arbeidsrett. NF har tilgang til LOs 30 advokater, som er spesialister i hele bredden av arbeidsrett. LO-advokatene fører saker for alle norske domstoler, EFTA-domstolen, Den Europeiske Menneskerettsdomstol og internasjonale klageorganer. Ni av LOs advokater har møterett for Høyesterett.

Samtidig med at forbundet vokser mottar vi et økende antall henvendelser og spørsmål. Noen juridiske saker kan løses enkelt, mens andre er mer omfattende. Samarbeidet mellom forbund og medlemsforeningene er viktig for å bistå medlemmene best mulig. Der det eksisterer en lokal medlemsforening  har foreningen unik kompetanse om lokale forhold, og er ofte nærmest å kunne svare på spørsmål fra sine medlemmer og å løse saken lokalt. 

For å gi medlemmene best mulig assistanse for juridiske spørsmål oppfordrer vi derfor til å følge noen enkle retningslinjer:

  • Søk opp informasjon på NFs samleside for juridiske spørsmål eller på LO-advokatene - her er mye nyttig informasjon som kan gi svar på det du lurer på.
  • Ta kontakt med din lokale medlemsforening først for å undersøke om saken din kan løses lokalt med foreningens kunnskap og kompetanse. Dersom du ikke er medlem i en lokal medlemsforening, ta kontakt med forbundet.
  • Ha klar mest mulig relevant informasjon, og relevante vedlegg. Dette vil gi en bedre og mer effektiv saksbehandling.
  • Dersom det er behov for juridisk hjelp og assistanse fra forbundet vil en representant for medlemsforeningen gi beskjed til NF om at den aktuelle saken vurderes.  

Forbundet er selvsagt alltid tilgjengelig for medlemmene for spørsmål – både via tlf. og e-post. Henvendelser rettes til tlf. 67 10 26 10 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Forbundets avdeling for Tariff, forhandling og juridisk ledes av Christopher Gibson Thune. 

Christopher Gibson Thune, leder for tariff, juridisk og forhandling
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
tel +47 936 16 633