Europeans for Fair Competition (E4FC) og European Cockpit Association (ECA) ber om utsettelse og revurdering i påvente av omfattende lufttransportavtaler

EU ønsker å fullføre signeringen av en Comprehensive Air Transport Agreement (CATA) med Qatar. Dette vil gi Qatar ytterligere tilgang på det europeiske luftfartsmarkedet, på et tidspunkt der flertallet av europeiske selskaper ikke klarer å fylle flyene. Analysen som er brukt som grunnlag for avtalen stammer fra markedet før COVID-19 traff. Europeans for Fair Competition (E4FC), som er en samling av flyselskaper og pilot- og kabinforeninger i Europa, har i lengre tid ment at signeringen bør utsettes, og at en ny analyse gjennomføres som følge av den endrede situasjonen i luftfartsmarkedet. Norsk Flygerforbund deler E4FCs oppfatning om at signeringen av en avtale som vil åpne opp for økt kapasitet på europeisk marked, undergraver det arbeidet som pågår med å få europeiske flyselskaper gjennom krisen som er oppstått som følge av COVID-19.

Joint-E4FC-ECA-letter-to-call-for-the-postponement-and-the-re-assessment-of-pending-comprehensive-air-transport-agreements-1