Nord Helikopter Flygerforening til NF

Leder NHF Ove Marius Tellesbø

Nord Helikopter Flygerforening (NHF) er tatt opp som ny medlemsforening i Norsk Flygerforbund. Leder Ove Marius Tellesbø i NHF sier at valget om å bli med i pilotfellesskapet i Norsk Flygerforbund er både viktig og riktig.

I et kronglete land som Norge er ofte helikopter helt nødvendig for å bygge infrastruktur, ha beredskap, og å yte innsats ved katastrofer og ulykker. Vi som jobber i bransjen er stolte av jobben vi gjør. Vi er dyktige fagfolk og vant til å håndtere høy risiko hver eneste dag, men er også avhengige av at ansvarlige og anstendige aktører har en ‘fair’ sjanse i konkurransen om oppdragene. Alle må ta sin del av ansvaret for at dette skal være en ryddig bransje, men det virker ikke alltid som om myndigheter og oppdragsgivere helt har vilje eller forståelse for hvordan, sier Ove Marius Tellesbø. 

– Vi valgte Norsk Flygerforbund fordi forbundet jobber konkret og systematisk med å rydde opp i innlandshelikoptersegmentet. I bransjen blir vi ofte vår egen verste fiende, så for oss ble det både viktig og riktig å bli med våre kollegaer i Norsk Flygerforbund, avslutter Tellesbø.  

Forbundsleder Yngve Carlsen er veldig glad for at Nord Helikopter Flygerforening ønsker å bli med i Norsk Flygerforbund og LO, og ønsker foreningen og medlemmene hjertelig velkommen. 

– At piloter innen innenlands helikopter organiserer seg har stor betydning for slagkraften for å jobbe for mer ordnede forhold i bransjen. Dette er piloter med mye kompetanse, og de vil bidra til å styrke forbundets arbeid med å bedre ansattes arbeidsforhold og å utvikle luftfarten. Vi ser frem til å ha dem med på laget, sier Carlsen.