Mye står på spill for flygerne

Lite tyder på at angrepene på flygeryrkets rammer og betingelser vil avta med det frøste. For NF har det vært en travel og utfordrende vår. Nesten daglig bombarderes NF med saker som har direkte betydning for vår fremtid; utflaggingen til Norwegian, Ryanair sin rovdrift på de ansatte, konkurranseutsetting, kostnadspress, konflikter osv. For NFs del handler det nå (som det har gjort de siste 3 årene) om å prioritere innsatsen til de sakene som er mest fundamentale for våre rammer.

Helt siden vi rapporterte til dere fra IFALPA-konferansen i Dublin, har det vært stor oppmerksomhet rundt flybransjen. Dette er mye takket være den fine jobben Parat gjorde med å få to flyvertinner til å stå frem og saksøke Ryanair. Det hjelper dog lite med medieoppslag alene. Det er hardt arbeid over tid er det som teller.

Leder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland

Leder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland

I det siste har NF blant annet deltatt på LO-konferansen, møtt Samferdselsdepartementet, Arbeidsdepartementet,  og en rekke andre små og store tiltak for å fremme vårt viktigste synspunkt: Politikerne (lovgivningen) må sette grenser for juks og fanteri og gråsonevirksomhet. Flygerne skal ha forutsigbare rammer og være ansatt i flyselskapet!

Som jeg tidligere har informert dere om, har NF sterkt bidratt til at dette nå er prioritet nummer 1 i arbeidet hos European Cockpit Association (ECA). Men vi har også vært tydelige på at dette arbeidet må forsterkes på internasjonalt nivå i IFALPA. Dette er en global kamp. Det handler om vår fremtid. Failure is not an option.

Aleksander Wasland, leder NF