NF på Luftfartskonferansen

Aleksander Wasland

NFs leder Aleksander Wasland

I slutten av februar arrangerte Luftfartstilsynet sin årlige konferanse i Bodø. På årets konferanse var blant annet Ryanair-sjef Micael O´Leary  en av hovedattraksjoner. NF var sterkt tilstede og forsøkte å stille kritiske spørsmål til O`Leary, som for anledningen stilte i strikket topplue.

– Det er jo på mange måter selvskudd å stille kritiske spørsmål i plenum til O`Leary. Han er svært dyktig i å parere slikt og fremstår på mange måter mer som en stand-up komiker enn som en administrerende direktør , sier NFs leder Aleksander Wasland.
– Likevel vil det være feil av oss og ikke konfrontere ham med spørsmål om råtne kontrakter, elendig sosial sikring og flysikkerhet. Blant annet konfronterte vi ham med hans uttalelser om at fatigue skyldtes kjedsomhet blant flygere og ikke er en sikkerhetskritisk faktor. Dette bekreftet han dessverre, sier Wasland.

NF deltok også i en paneldebatt om hvordan norske arbeidsvilkår påvirkes av den globale utviklingen i luftfarten.